Voedingsbeleid

Voeding vinden wij heel belangrijk. We bieden elke dag  vers fruit, boterhammen en twee maaltijden aan. Iedere dag wordt er gevarieerd met de lunchmaaltijd om 12:00 en de avondmaaltijd om 16:00. Om het eten op een goede en leuke manier te presenteren werken wij niet met kant-en-klare maaltijden, maar alleen met verse en houdbare producten. Gezonde voeding heeft een positieve invloed op het gedrag en de ontwikkeling van kinderen.

Waarom gezonde voeding bij Kindercentrum MultiKids?
Het belangrijk is dat de kinderen bij onze kindercentrum gezond eten en zich bewust worden van wat gezonde voeding is. Het is wetenschappelijk bewezen dat  de kinderen die in de middag een gezonde en stevige lunch nuttigen beter presteren & minder moe zijn. Daarnaast draagt het bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

De voeding voor baby's (0-12 maanden)
Voor de allerkleinsten bespreken we in overleg met de ouders wat de aanpak zal zijn betreffende de voeding. Voor kinderen tot zes maanden zal de voeding voornamelijk bestaan uit flesvoeding. Vanaf 6 maanden krijgt uw kind naast flesvoeding ook vaste voeding. Het wennen aan vaste voeding gaat stapje voor stapje. Naarmate de kinderen ouder worden, gaan zijn eet- en slaaptijden meer gelijk lopen met dat van andere kinderen van zijn leeftijd. Vanaf 10 maanden wordt de dagschema met betrekking tot eten/drinken en slapen van het kindercentrum gevolgd en eten ze allemaal op hetzelfde tijdstip een tussendoortje en lunchen ze tegelijkertijd. Hij kent het dagritme in de groep en beweegt daarin vanzelf mee.

Voeding voor kinderen van 1 tot 12 jaar 
Vanaf het eerste jaar eet uw kind met de pot mee (behalve bij allergieën en/of geloofsovertuigingen). Dit varieert elke dag weer. Op de ene dag krijgen de kinderen yoghurt in plaats van fruit en op een andere dag eten de kinderen pannenkoeken. In overleg met de ouders bieden wij kinderen vanaf een bepaalde leeftijd ook de mogelijkheid aan om mee te helpen met het bereiden van de maaltijden.

Het eetschema van uw kind kan afwijken vanwege allergieën en/of geloofsovertuigingen. Let op: geef van te voren door wat uw kind niet mag eten of drinken om misverstanden te voorkomen.

Meer informatie 
Mocht u meer willen weten over het voedingsbeleid, het voedingsschema of de hygiënecode? Klik dan op onderstaande button.

Klik hier voor ons voedingsbeleid Klik hier voor het voedingschema Klik hier voor de hygiënecode

 

2016-09-06-PHOTO-00000020IMG_2102